YES! Jag klarade det!!! Grymt!

 
I somras satte jag mig ner på en filt vid sjön med Dee som är en mycket fin vän till mig. Hon är även utbildad PT. Så vi satt och klurade på min kommande träning och kost. När hon lade fram planen för mig, tänkte jag att det är helt befängt, inte tusan skulle jag klara av ett sådant delmål!!? Vi kom fram till att det lilla delmålet var att tappa 8 kilo till nyårsafton, och eventuellt 10 kg om jag körde på riktigt bra. Dessutom skulle jag kunna klämma i mig i en coctailklänning i storlek S, som länge hängt i min garderob utan att användas. När jag gjorde ett försök att komma i klänningen innan sommaren fick jag knappt på mig klänningen över huvudet, och absolut inte från andra hållet heller, då min bakdel satte bomstopp. Efter hjälp av min sambo satt klänningen tillslut på min överkropp, men fastnade som en badring runt magen, och dragkedjan glipade med ungefär en decimeter. Mitt delmål kändes väldigt långt bort!
 
Viktminskningen har gått bra, men avstannade när jag för ungefär en månad sedan, eller lite mer, överbelastade sätesmuskeln då jag var slarvig med vilan från löpningen. Jag har efter det inte sprungit mer än en gång, och blev förkyld med feber snabbt därpå. Men vikten har fortsatt gå nedåt då jag skött kosten hyfsat bra trots allt. Dessutom har jag inte gått upp i vikt under julen detta året, utan stannat i vikt istället. Nu efter julen då julmaten är uttjatad lät jag kilona börja rinna av mig igen. Långsamt men säkert. Och skönt att det går nedåt trots säng/soffläge sedan i fredags. 
 
Idag är det den 31 December. Sista dagen för detta året. Nyårsafton! Med andra ord min deadline med delmålet!
Det första jag gjorde idag när jag vaknade var att ställa mig på vågen för att kolla om jag kommit i mål. 
 
JAG GJORDE DET!!!! :-D Wiiihoooo!
 
Måttbandet vittnar med dessa skillnader på omkrets i centimeter:
  • - 1 hals
  • - 2,5 överarm
  • - 5 byst
  • - 11,5 midja
  • - 7,5 mage
  • - 8 stuss
  • - 5,5 lår
  • - 3,5 knä
  • - 3,5 vad
 
Totalt tappade cemtimetrar = 48 cm!!!
Viktminskning mellan 22 augusti och 31 december = -10,1 kg!!!!!
 
Återstående kilon att tappa tills jag nått min målvikt är cirka 8 kilo. Det återstår 2 veckor tills utlandssemestern, och det finns inte en chans att jag varken kan eller vill gå ner de 8 kilona på så kort tid, men så fort jag är helt frisk igen ska jag både springa och simma igen!
Motgångar med skador och förkylningar gör mig till viss del besviken, och gör att det känns mer motigt att ta på sig löparskorna igen eftersom konditionen försvinner ganska snabbt, och jag har ingen lust att göra mig själv besviken om jag inte orkar lika mycket som innan skadan. Men.. everything that drowns me makes me wanna fly!!!