Nya metoden HIT

I vårsolen på balkongen har jag en hög olästa tidningar framför mig, och termometern som befinner sig i skuggan visar hela 25 grader. Våren är verkligen här, och hoppas att den håller i sig. Denna gången. 
Påskhelgen har varit härlig, men kanske en smula för mycket godheter som passerat "kaknedkaster" och stannat till i kroppen kanske lite för länge. Dock visar vågen endast +1 kg, så det är det värt. Dessutom så lyckades jag förra veckan komma ner på 62,6 kg. En vikt som jag inte vägt in mig på under otaliga år. Närmare 10 år sedan än för 5 år sedan. En härlig känsla. 
Sprungit har jag också gjort, men väldigt sparsamt, då jag åter igen fick ont, trots månaders vila av den gamla skadan i sätesmuskeln. Vårruset stundar och önskar att jag kunnat löpa lite oftare än vad jag kan för tillfället för att ge konditionen ett uppsving igen. Dock så är vi "Tack och lov", 2 löparsugna flickor med varsin skada som ska springa tillsammans, så jag kan föreställa mig att det blir en lugn runda då vi bara har riktigt kul tillsammans i ett lugnt och skönt tempo. 
 
I tidningen "Må bra" läste jag en artikel om en ny träningsmetod som kallas för HIT, som sägs vara mycket bättre för kropp och förbränning än långa, långsamma och utdragna pass. 
Konceptet är enkelt, och jag kommer att prova på det redan imorgon när jag tar mig ut i spåret igen. Man börjar med att löpa /gå i behagligt tempo, och sedan handlar det om att chocka kroppen genom att pusha sig själv till det yttersta under 20 sekunder. Blodsmak i munnen skulle tydligen vara helt ok för denna workout ;-) Sedan går/joggar man i lugnt tempo igen i cirka 1-4 minuter, sedan en spurt igen, och så vidare. Med andra ord kan man dessutom spara tid till annat under sitt dygn, om man som jag, värdesätter korta och intensiva pass istället för långa utdragna. Ett dygn har alldeles för lite timmar! Ett sådant här pass skulle kunna kosta en cirka 10 minuter, varannan dag, plus en bra uppvärmning såklart!! Icke att förglömma! 
Dock ett varningens finger till den som inte är i sitt livs bästa kondition eller har övervikt, kör då ett lugnare tempo under 20 sekunders intervallerna så att du minimerar risken att skada dig! 
 
Nu ska jag fortsätta att lapa sol och vänder min nos mot skyn! 
/Hjärtslag <3