Månförmörkelse och blodmåne

På kvällen när vi satt i soffan (läs låg), min sambo och jag, så kom nyheterna och åter fräshade upp mitt ack så fnöskelika gravidminne, att det är inatt som det är blodmåne och total månförmörkelse. Två fenomen på en och samma gång, och dessutom första gången på 33 år. Sist det hände var varken jag eller min sambo påtänkta. 
Såklart att vi skulle kika in dessa fenomen. 

Vi ställde klockan på 03.00 och uppmärksammade att månen hängde precis utanför sovrumsfönstret. Så vi drog upp persiennen.

När klockan ringde hade självklart månen flyttat på sig, och dessutom lagt dig i såpass lä, att vi inte kunde se den då inget fönster i lägenhet låg åt det hållet.
Månförmörkelsen hade redan påbörjats lite när vi bestämde oss för att ta bilen och åka ner på fotbollsplanen istället och titta där. 
Väl där, störde vi oss båda på att gatulamporna störde synen, så vi förflyttade oss till en av de högre höjderna i staden, i slutet av en väg, i en glänta. 
Där hade vi fantastisk utsikt och kunde skåda hela förmörkelsen och även blodmånen. 
Otroligt häftigt och helt klart värt att ställa kloclan!

Min mage kurrade ordentlig, eftersom jag pga halsbränna, sura uppstötningar och mat som gärna rinner ut ur halsen när jag lägger mig ner, inte ätit sedan 17.00 dagen innan.
Tack och lov att det finns Mc Donalds öppet dygnet runt i stan, och kunde mätta min mage. 

Nästan halv månförmörkelse ca kl 03.35

Blodmånen ca kl 04.11

På väg hem drog en dimma in över vår stad och man hade inte sett något alls om det kommit tidigare. 
Vi hade tur och fick njuta av en riktigt fin stjärnklar himmel, två stjärnfall och två fenomen.

/Hjärtslag ♡